http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Australie Algemeen

Radio TV Australie
Reisverslag

Hong Kong
Brisbane
Cairns
Port Douglas
Alice Springs
Ayers Rock
Kings Canyon
Adelaide
Goolwa
The Grampians
Port Fairy
Apollo Bay
Melbourne
Phillip Island
Wilsons Promontory
Lakes Entrance
Eden
Batemans Bay
Canberra
Sydney


Overige links:

Alles over Australie
Australie Forum
Backpacken in Australie
Barron Travel
De reisgids voor Australië
Praktische reisinformatie
Toerisme website Australië

 

Australie | Algemeen | Batemans Bay | Australie 2012


Batemans Bay (275km van Sydney)

donderdag 13 december: Eden – Batemans Bay (circa 200 km )

Accommodatie: Comfort Inn Lincoln Downs – BO – Deluxe Room

Dit aangename middenklasse hotel met 33 kamers ligt aan een meer en vlakbij de Clyde rivier en op ongeveer 800 meter van het centrum van het stadje Batemans Bay. Het hotel beschikt over een zwembad, tennisbanen.


Klik op de kaart voor een uitvergroting

Batemans Bay is een klein plaatsje aan de monding van de Clyde River, ongeveer 4 uur rijden ten zuiden van Sydney. Voor het eerst werd melding gemaakt van de baai, vernoemd naar Nathaniel Bateman, in het scheepsjournaal van James Cook in 1770 tijdens zijn ontdekkingstocht langs de oostkust van Australië. Pas jaren later ontstond hier de eerste nederzetting.

Tegenwoordig is Batemans Bay een rustig badplaatsje waar naast de (oester)visserij, de oorspronkelijke bron van inkomsten, het toerisme een belangrijke plaats in neemt. In het bijzonder watersport liefhebbers komen aan hun trekken. Windsurfen, (zee) vissen, of gewoon lekker zwemmen in zee behoort tot de mogelijkheden. De mooie uitgestrekte zandstranden nodigen uit voor een lui stranddagje.

Maar de omgeving van Batemans Bay heeft meer te bieden. Zo kunt u met de boot stroomopwaarts naar het plaatsje Nelligen. Nelligen was in het verleden een belangrijk handelsplaatsje. Goederen uit het binnenland werden hier op schepen geladen voor verder vervoer. Nadat aan het einde van de 19e eeuw goud gevonden werd in de omgeving trok de plaats veel gelukszoekers aan die allemaal een graantje wilde meepikken. De ‘goldrush’ was van korte duur aangezien de goudvoorraden snel uitgeput waren. In de omgeving kunt u nu nog een aantal herinneringen aan deze dagen ontdekken, zoals een aantal verlaten mijnen.

Wandelaars komen aan hun trekken in het Morton National Park ten noord westen van Batemans Bay of het Duea National Park dat ten westen ligt. U vindt hier goed uitgezette routes waar u prima ‘bushwalks’ kunt maken. De tochten variëren van licht tot zwaar. Onderweg hebt u grote kans naast veel mooi gekleurde papegaaien ook kangoeroes, wallibies en zelfs een vogelbekdier te zien.

Kunstliefhebbers kunnen terecht in één van de kunstgaleries in de omgeving waar tentoonstellingen van zowel lokale als nationale kunstenaars te zien zijn. Daarnaast komen ook traditionele Aboriginal kunstvoorwerpen aan bod, zoals houtsnijwerk, schilderijen en (houten) sierraden.

Wat u zeker niet moet vergeten wanneer u in Batemans Bay bent, is een restaurantje opzoeken en genieten van de overheerlijke vismaaltijden. De oesters die in de baai gevangen worden, worden door fijnproevers tot de beste van de wereld gerekend. Bron: Pacific Island Travel

donderdag 13 december 2012

Batemans Bay. Daar kwamen we rond 16.00 uur aan. Even inchecken en het spul weer uitladen. Even een kaartje gevraagd en op pad maar weer. We zijn hier maar 1 nacht voordat we naar de hoofdstad gaan. Dus veel tijd hebben we niet. Maar we zijn inmiddels al ervaren reizigers dus we weten waar we naar toe moeten om wat te zien.
Clyde River


Lookout


Wimbie Beach


Zo als iedere avond tikt Sibbele het verslag. Morgen gaan we naar de hoofdstad Canberra. We vertrekken dan om 10.00 uur  uit Batemans Bay....

vrijdag 14 december 2012 lees verder >>


www.vakantieweblog.eu