http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Australie Algemeen

Radio TV Australie
Reisverslag

Hong Kong
Brisbane
Cairns
Port Douglas
Alice Springs
Ayers Rock
Kings Canyon
Adelaide
Goolwa
The Grampians
Port Fairy
Apollo Bay
Melbourne
Phillip Island
Wilsons Promontory
Lakes Entrance
Eden
Batemans Bay
Canberra
Sydney


Overige links:

Alles over Australie
Australie Forum
Backpacken in Australie
Barron Travel
De reisgids voor Australië
Praktische reisinformatie
Toerisme website Australië

Australie | Algemeen | Ayers Rock | Australie 2012


donderdag 15 november: Port Douglas - Cairns – Alice Springs - Ayers Rock

Accommodatie: Outback Pioneer Hotel - BO - **+ / Budget room with private facilities

Dit budget hotel is gelegen in het zgn. Ayers Rock Resort. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om Ayers Rock en de Olga's te bezichtigen en beschikt onder meer over een zwembad.


Reizen op maat in Australië : Uluru & Kata Tjuta National Park
 

De wereldberoemde Ayers Rock (Uluru) is hét symbool van Australië. Deze grootste monoliet ter wereld ligt 460 kilometer ten westen van Alice Springs en is vooral bekend om zijn kleuren‚ die variëren van donkerrood bij zonsopgang tot zwart na hevige neerslag. Vlakbij liggen de mysterieuze Olga's (Kata Tjuta)‚ een groep grote‚ ronde rotskoepels. Een wandeltocht leidt u door het prachtige rode landschap met kloven en valleien.

Ayers Rock & The Olga's

De belangrijkste bezienswaardigheden in "The Red Centre" liggen in de woestijn, ver buiten Alice. Op 460 km ten zuidwesten van Alice ligt Ayers Rock, een grote rots die plotseling uit het overwegend vlakke woestijnlandschap steekt. Bij zonsondergang straalt de rots een fel rode gloed uit. Ayers Rock is een heilige plaats voor de Aboriginals, zij noemen de rots Uluru. Aan de omtrek van de rots ziet u in holtes tekeningen van de Aboriginals. 30 km ten westen van Ayers Rock liggen de Olga's (Kata Tjuta), net als Ayers Rock steken deze rotsen plotseling uit het woestijnlandschap omhoog, alleen zijn de Olga's veel ronder van vorm.

Alle hotels staan binnen het Ayers Rock Resort complex, ook wel genoemd “Yulara”. Hier vindt u een bezoekerscentrum, meerdere restaurants en cafe’s, bioscoop, de balies van de tourmaatschappijen en winkels. Er zijn de hele dag (gratis) transferbussen tussen de luchthaven en de hotels (ca. 15 min. rijden) en tussen de hotels onderling. Ayers Rock ligt op ongeveer 20 km afstand, de Olga’s op 50 km afstand van het resort. Bron: Pacific Island Travel
 


Vandaag zijn we in Ayers Rock beland. De dag begon natuurlijk nog in Port Douglas. Daar zijn we vroeg van bed gegaan, aangezien het weer lekker warm was en de airco hadden we niet aan…Dus we stonden rond 06:15 uur naast ons bed !!

Vliegroute van Alice Springs naar Ayers Rock. Volg de rode lijn, deze route doen we met de auto. Ayers Rock naar Kings Canyon en terug naar Alice Springs!


Klik op de kaart voor een uitvergroting
 

donderdag 15 november 2012


Op het vliegveld in Alice Springs vervolgens vliegen we naar - Ayers Rock


Onderweg naar Ayers Rock


Langzaam maar zeker daalt het vliegtuig


Vliegveld Ayers Rock


Vliegveld Ayers Rock


Vliegveld Ayers Rock

vrijdag 16 november 2012

 


Outback Pioneer Hotel Receptie


Outback Pioneer Hotel

Even ontbijten Onderweg


De Olgas

De Olgas: Lookout track van 1,6 kilometer
 
De Olgas
 

   


Zonsondergang om 19:30 uur


Verslag bijhouden van wat we gezien en gedaan hebben deze dag!

zaterdag 17 november 2012

Vandaag gaan we naar Kings Canyon toe waar we twee nachten verblijven in een lodge. We zijn vanmorgen rond 06.30 uur opgestaan. De laatste dingen nog inpakken en even ontbijten natuurlijk. We hebben ons uitgecheckt en de reis kan beginnen. We hebben een lange rit voor de boeg

zaterdag 17 november lees verder >>


www.vakantieweblog.eu