http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


 
  Vakantie Weblog Nieuws 2018
 

<< 2017 VakantieWeblog 2018 >>

 
Gepost op zaterdag 22 september 2018
Kunststof kozijnen, verbetering wooncomfort aan eigen woning

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en hebben een zeer lange levensduur. De profielen die aan geboden worden zijn bijna niet van houten kozijnen te onderscheiden. U heeft een grote keuze aan mogelijkheden. Kozijnen in elke gewenste kleur. Daarnaast heeft u de keuze tussen een glad profiel of een profiel met houtnerfstructuur. Doordat wij de kozijnen monteren in een stelkozijn is kitten verleden tijd. Mede door dit stelkozijn en de HR++ beglazing is uw woning voorzien van een perfecte isolatie. Deze methode van monteren bespaard u uiteraard ook fors op uw energiekosten. Kunststof kozijnen bieden een uitstekende inbraakpreventie en passen in het Politiekeurmerk Veilig Wonen


Alles werd mede mogelijk gemaakt door..

 

Ureterp Kunststof is reeds enkele jaren een betrouwbare partner in het leveren en monteren van allerhande kunststof bouwmaterialen voor uw woning. Ook voor beglazing, reparaties en onderhoud kunt u een beroep op ons doen. Onze afnemers zijn voornamelijk aannemers, particulieren en kleine zelfstandigen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u een duidelijk en op maat gemaakt advies geven. Doordat wij onze materialen rechtstreeks van de leveranciers betrekken, kunnen wij u een zeer concurrerende offerte doen toekomen. Deze offerte is ook nog eens geheel kosteloos. www.ureterpkunststof.nl
 

 
Welkom bij Wijnsma Kozijnen

Voordat u gaat investeren in duurzame kunststof of aluminium kozijnen, dan wilt u zich natuurlijk goed laten informeren welke mogelijkheden er zijn als het gaat om kozijnen. Door onze eigen verkoopadviseurs, en jarenlange ervaring is Wijnsma Kozijnen uw ideale gesprekspartner.  Een vrijblijvend advies ter plaatse zal u doen verbazen wat er mogelijk is op het gebied van kunststof. www.wijnsmakozijnen.nl
 
 

Friesland staat bekend om zijn degelijke werkstijl. Het was dan ook Willian Jongsma Friese bloed dat hem dreef om te gaan metselen en verbouwen. Nadat hij zijn vak 20 jaar met veel plezier had beoefend, richtte Willian met trots zijn eigen bedrijf op: Willian Jongsma Timmerwerken. Nu heeft hij een vakkundig team om zich heen met ervaring op verschillende gebieden van het verbouwen, renoveren en aanbouwen van huizen en panden. Ook bouwen wij kunststof kozijnen in. Deze zijn sterker en gaan langer mee dan kozijnen van hout. We leveren altijd meer dan de klant verwacht. En tegen een vooraf afgesproken prijs. Dus geen verassingen over extra kosten. Wij brengen u graag. www.willianjongsmatimmerwerken.nl

 


het eindresultaat, binnen !


het eindresultaat, buiten !
 

Gepost op woensdag 22 augustus 2018
Grohe Red New Duo kokend water kraan met C-uitloop en Combi boiler Chroom

Waarom? Verbetering wooncomfort aan eigen woning, en om het gas verbruik omlaag te brengen !!Omschrijving

Grohe Red Duo Kraan met C-Size inclusief boiler chroom

De Grohe Red Duo Kraan met C-Size boiler zorgt direct voor kokend heet water vanuit de keukenkraan. Met ťťn druk op de knop wordt het water verwarmd tot een temperatuur van 100įC, waarmee je direct een lekker kopje thee zet of gebruikt tijdens het koken. Dankzij de boiler heb je altijd direct 5,5 liter kokend water tot je beschikking. De kinderbeveiliging zorgt ervoor dat de heetwaterfunctie niet zomaar in werking kan worden gezet. Door deze te deactiveren krijg je kokend water, zo niet dan heb je toegang tot warm en koud water. De Grohe SilkMove zorgt ervoor dat de hendel voor warm en koud water een precieze hefboomwerking heeft. Bovendien zorgt de Grohe StarLight afwerking voor een krasbestendige laag op het chromen design, zodat je hier jarenlang plezier van hebt. Het Hotfill mengventiel mengt warm water met kokend heet water. Zo bereikt het water sneller de 100įC en verspil je dus minder water tijdens het wachten. Wil jij de chroomkleurige Grohe Red Duo Kraan met C-Size boiler? Bestel deze dan gemakkelijk en snel in de Sanidirect webshop en profiteer van de beste prijs.
 

Gepost op zaterdag 1 september 2018

Reisveslag: Fly-drive SardiniŽ:

Cala Gonone, Cagliari, Portoscuso, Portoscuso, Oristano, Alghero, Olbia

Vandaag begint onze reis. We vertrekken om 01:45 uur uit Drachten. Onze vlucht is om 06:40 uur. We hebben alles zo goed mogelijk ingepakt en de reis kan beginnen. We moeten inderdaad heel vroeg weg, maar dan hebben we in SardiniŽ meer tijd. We rijden eerst naar Schiphol toe waar we onze auto dit keer bij Central Parking en dan m.b.v. de shuttle service van hun. Dit hebben we op aanraden van het reisbureau gedaan. Dit voldeed goed. Er stond inderdaad een shuttle bus voor ons klaar en we konden gelijk instappen. We moesten wel de sleutel afleveren i.v.m.  het verzetten van de auto. We hebben de km stand opgenomen, het zal wel goed komen... We werden voor de deur van Shiphol afgezet. Hier moeten we ook weer op de terugkomst naar toe. Op de terugweg vertrekhal P3 aanhouden en dan uit gang C. Moet goed komen.

We landen om 08:55 uur op vliegveld van Olbia. Daarna gingen we lopend uit het vliegtuig. We moesten nu onze bagage opzoeken. Dit ging niet helemaal vlekkeloos zoals we verwachten van Schiphol. We moesten naar bagage belt 2 en er kwamen ongeveer 10 koffers en toen was het poef de bagage band houdt er mee op. Monteurs erbij en we moesten uiteindelijk naar bagage belt 3. Hier ging het beter en uiteindelijk hadden we onze koffers. Dit duurde al met al een drie kwartier. Daarna moesten we op zoek naar Locauto (rental cars) We moesten even naar buiten en toen na 50 meter weer naar binnen. De warmte kwam je te gemoed zodra je de deur van het vliegveld open gaat. Het was dus lekker warm ! Toen we bij de rental cars aankwamen na 50 meter dachten we O jee, wat een rij. Dus wij als goede burgers achteraan sluiten en uiteindelijk na een uur wachten kregen we de sleutels in handen ! Hehe. Achter ons was nog zoín rij..dus de laatsten moesten ook nog een uurtje wachten !

klik hier om het hele reisverslag te lezen...


 

Gepost op maandag 21 mei 2018
Bosbergtoren in Appelscha

Bosbergtoren in Appelscha

Het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken vanaf grote hoogte kan op de Bosbergtoren in Appelscha. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Het ontwerp is geÔnspireerd op een reusachtige dennenstam en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen.

De voorganger van deze toren op de Bosberg is de BelvedŤre, die slechts de helft zo hoog was. In de nieuwe toren bevindt zich een lift, zodat iedereen kan genieten van het prachtige uitzicht. De tickets kosten Ä2,- zijn te krijgen bij de lokale winkels.
genieten van het uitzicht...


in de verte staat de zendmast van Hoorgersmilde 6,8 km
Zendmast Hoogersmilde


Bosbergtoren in Appelscha, boven op de toren staat de FM zendantenne van Odrie, de lokale radio voor Oostselingwerf op de 106.9 MHz
 

Gepost op zondag 13 mei 2018
MapaWall Noten met landsgrenzen

De prachtige MapaWall notenhouten wereldkaart met landsgrenzen is een uitgesproken wandobject voor iedere ruimte. Met een mooie donkere kleur en natuurlijke horizontale strepen, zal deze kaart opvallen in elke kamer. De laser gegraveerde landsgrenzen markeren duidelijk internationale grenzen door middel van een elegante, stijlvolle lijn. Net als al onze kaarten, wordt dit product gemaakt met hoogwaardig vakmanschap en beschikt het over een magnetische laag, zodat u de MapaWall met magneten kunnen markeren. De MapaWall notenhouten wereldkaart met landsgrenzen is perfect als prachtige eye-catcher in uw huis of kantoor.


klik op de foto voor een uitvergroten...

De MapaWall notenhouten wereldkaart met landsgrenzen is:

  • voorzien van het beste noten fineer
  • gesneden m.b.v. laser technologie
  • uitgerust met een magnetisch ophangsysteem
  • 214 cm breed en 117 cm hoog
  • onbehandeld, en heeft landsgrenzen
  • uitgerust met een metalen laag die magneten aantrekt

Het ophangen van een MapaWall

U zult waarschijnlijk denken dat het ophangen van een exclusieve wanddecoratie zoals de MapaWall erg moeilijk is. Integendeel. Een MapaWall ophangen is kinderspel!

Het MapaWall sjabloon

Voor de installatie van de MapaWall gebruikt u het bijgeleverde sjabloon waarop de MapaWall op ware grootte staat afgebeeld. Ook wordt op dit sjabloon beschreven hoe u de complete installatie van de MapaWall binnen 7 eenvoudige stappen doorloopt.


zorgvuldig verpakt !!

Zie hieronder het resultaat van het monteren van de wereldkaart....


13-05-2018


Het eerste werelddeel hangt....


Nu zijn de kleine eilandjes aan de beurt...
Het eindresultaat !


 

Gepost op dinsdag 6 maart 2018

Inductie koken

We hebben besloten dat we een deel van onze gasproductie gaan reduceren dmv inductiekoken. Maar om tot inductie koken te komen moesten we wel een traject ingaan door oa. vergroting van sparing in natuursteenblad, tevens de meterkast aanpassen en Liander langs laten komen. Hieronder een kleine impressie van de gebeurtenissen.

Aangezien we nu inductie gaan koken moet onze meterkast ook aangepast worden. We hebben nog niet een hoofdschakelaar in onze meterkast en we hebben nog een 1 fase aansluiting (25 Ampere). Aangezien we nu inductie gaan koken moeten we voor onze kookplaat een 2 fase aansluiting gebruiken. Even gebeld met Liander en deze zeiden dat we inderdaad een andere aansluiting moeten hebben van 1 fase naar 3 fase aansluiting. dus een verzwaring van onze huidige installatie.

Zo gezegd zo gedaan, nu hebben we een offerte laten maken bij een installateur in Drachten tbv het realiseren van een 3 fasen aansluiting en deze heeft de werkzaamheden uitgevoerd. De meterkast voldoet nu aan de eisen van Liander. Toen de meterkast klaar was kon Liander de aansluiting maken. Tevens kregen we een nieuwe slimme meter en slimme gasmeter. We zijn klaar om op vol vermogen te koken.

Wat is Inductie koken

Inductie koken is de minst gevaarlijke manier van koken. Koken op gas is gevaarlijker omdat er sprake is van open vuur, waardoor vlam in de pan niet ongewoon is. Ook kan gas gaan lekken, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen (ontploffingen door lekkende gasleidingen in woningen komen regelmatig voor). Daarnaast kunnen spullen die vlakbij het gasfornuis liggen vlamvatten, denk aan een hand- of theedoek die in de buurt ligt, of een ovenhandschoen die net iets te dicht bij de gasvlam ligt. Koken op een keramische kookplaat, of een andere vorm waarbij de kookplaat zelf zeer heet wordt is minder gevaarlijk dan koken op gas, maar toch nog gevaarlijker dan inductie koken omdat je jezelf kunt branden aan de hete kookplaat of een voorwerp kan zo heet worden dat het smelt of verbrandt.

Bij inductie koken is dit allemaal niet mogelijk: de warmte wordt in de bodem van de pan opgewekt, er zijn geen andere gebieden die direct opgewarmd worden dus het enige dat kan gebeuren is dat je je brandt aan de hete pan, maar dit kan bij elke vorm van koken gebeuren. Ook stopt een inductie kookplaat direct met het genereren van energie zodra de pan van de kookplaat wordt opgetild: zonder pan geen warmte, Dat krijg je met een gasfornuis of keramische kookplaat niet voor elkaar. Daarbij komt nog: vlam in de pan: dit kan met elke vorm van koken gebeuren (als je vet maar lang genoeg verhit vliegt het in de brand) maar bij koken gas kan de gasvlam overslaan in de pan. Omdat er bij koken op inductie geen gasvlam is zal deze ook niet overslaan in de pan. Inductiekoken is dus de meest veilige vorm van koken en wordt daarom ook steeds meer toegepast.

Bij inductie koken wordt 80-90 procent van de verbruikte energie omgezet in warmte in de pan, bij koken op gas ligt dit rond de 50-60 procent, net als bij koken op een keramische kookplaat. Dit komt doordat de warmte bij inductie koken Ūn de pan ontstaat, en niet, zoals bij gas in de vorm van een vlam onder de pan of zoals bij een keramische kookplaat onder de keramische plaat. Bij inductie koken wordt dus het grootste deel van de energie omgezet in warmte in de pan, het verlies aan energie (en dus geld) bij de andere vormen van koken is veel groter, daarom is inductie koken goedkoper dan alle andere vormen van (binnenshuis) koken. Ook past de kookzone zich aan aan de omvang van de pan: zet je een kleine pan op een kookzone met panherkenning dan zal de kookzone zich gedragen alsof hij de afmeting heeft pan de pan, dus zal geen warmte proberen op te wekken waar zich geen pan bevindt. Daarnaast zijn de prijzen van inductie kookplaten in de afgelopen jaren flink gedaald, de goedkoopste inductie kookplaten (met enkele kookzone) koop je al voor rond de honderd euro. Je hoeft meestal ook geen nieuwe pannen te kopen als je gaat inductie koken, het kan echter de efficiency van de inductie kookplaat wel verhogen, dus met goede pannen bespaar je nog meer bij het inductie koken. Het (laten) aansluiten van een inductiekookplaat kan wel duurder zijn dan als je een gaskookplaat zou laten installeren, dit omdat de meeste bestaande woningen voorzien zijn van een gasaansluiting en niet voorzien zijn van een perilex-aansluiting (speciaal stopcontact voor apparaten met hoog vermogen maar wordt steeds vaker gebruikt om een ĎkookgroepĎ te maken.

Speciale pannen

Inductie koken werkt volgens het principe van magnetisme: is een pan gemaakt van magnetiseerbaar materiaal, zoals ijzer, dan werkt deze op inductie. Je kunt heel eenvoudig testen of je pannen werken op inductie: houd er een magneet tegenaan; blijft deze plakken? Dan is de pan geschikt voor inductie koken. Wil je nog sneller en goedkoper inductie koken? Kijk dan eens naar pannen met een dikke bodem die door de fabrikant voor inductie koken zijn ontworpen, in deze pannen wordt niet alleen je eten eerder warm maar verbruik je ook minder energie. Ook het schoonmaken van de inductie kookplaat is veel eenvoudiger dan bij een gasfornuis: een volledig vlakke plaat veeg je zo schoon, dat is bij de roosters van een gasfornuis wel anders.

Vrijdag 2 maart | Feenstra ElektraVoordat de installateur met de meterkast aan de gang gaat, heeft hij eerst de aansluiting van de kookplaat gerealiseerd. Om de kookplaat in werking te krijgen moet er een perilex aansluiting komen. Tevens heeft de installateur de aansluiting aan de kookplaat gemaakt. Nu nog even afwachten dat de inductie kookplaat het doet. Daarna ging de installateur bezig met de meterkast. Al het stroom ging van het huis af. Moet wel veilig gebeuren natuurlijk. Al met al duure het ongeveer 2 uur. Toen was de installateur klaar.
 

   
Oude situatie hieronder - februari 2018 Nieuwe situatie hieronder - maart 2018
   

   
Oude situatie - februari 2018  

 


 

Nieuwe situatie - maart 2018  
   

de Inductie kookplaat

EH651BEB1E | SLIMME KOOKPLAAT
Deze Siemens inductiekookplaat is gemakkelijk te bedienen dankzij de touchControl. Ook kun je per kookzone een kooktijd instellen. Daarnaast beschikt de kookplaat over een reStart-functie. Als je even de keuken moet verlaten, kun je kookplaat uitzetten. Als je weer terug bent druk je op reStart, en de kookplaat zet alle pitten en timers dan weer op de laatst ingestelde stand.
 

Gepost op Zaterdag 13 Januari
Fly and Drive SardiniŽ 2018

Dit jaar gaan we naar SardiniŽ, een eiland van ItaliŽ. We zijn er vroeg bij. Voordat zomervakantie begint moet je, al wel je vakantiereis geregeld hebben. Voordeeltje is de vroegboek korting. En het parkeren bij Schiphol moet ook geregeld zijn. Hieronder alvast een geplande route die we gaan volgen. Later dit jaar meer informatie na dat we terug zijn in Nederland......

Na SiciliŽ is SardiniŽ het grootste eiland in de Middellandse Zee. De kustlijn van SardiniŽ is 1850 kilometer lang en heeft talloze baaitjes, langgerekte witte zandstranden en mooie rotsformaties. Het binnenland wordt gekenmerkt door heuvelachtig grasland bedekt met wilde tijm, rozemarijn, dwergeiken en cactusvijgen. Door de eeuwen heen is het eiland in handen geweest van vele zeevarende volkeren. SardiniŽ heeft daardoor een eigen cultuur en keuken. Het is een mengeling van Italiaanse, Spaanse, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden. Typische Sardinische streekgerechten zijn Ďporcedduí: big aan het spit en Ďpane carasauí: knapperig, dun brood met een beetje olijfolie. De taal die er wordt gesproken, het Sardisch, wordt beschouwd als een Italiaanse taal, maar is voor Italianen van het vasteland onverstaanbaar. Ook de ĎNuraghií uit de bronstijd zijn kenmerkend voor SardiniŽ: kegelvormige torens (in alle soorten en maten) gemaakt van grote, opgestapelde blokken steen die zonder cement zijn geconstrueerd. Op een afstand van ongeveer 190 kilometer van het vasteland van ItaliŽ ligt het eiland SardiniŽ. Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is SardiniŽ bijna net zo groot als Nederland en, na SiciliŽ, het grootste eiland in de Middellandse Zee. Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw is SardiniŽ al een populaire vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland.

De geplande route is als volgt:

Vliegveld - di Olbia-Costa Smeralda naar Cala Gonone - Cagliari - Portoscuso - Oristano - Alghero - Olbia

A = Vliegveld - di Olbia-Costa Smeralda
B = Cala Gonone
C = Cagliari
D = Portoscuso
E = Oristano
F = Alghero
G = Olbia
A = Olbia Vliegveld terug naar Nederland !


 

Gepost op Maandag 1 Januari 2018

 

<< 2017 VakantieWeblog 2018 >>

 

www.vakantieweblog.eu